Timelapse videó Kisköre

Timelapse videó amely Kiskörén készült a Tisza tavi erőmű előtti szakaszon illetve, a Jászsági csatornánál található kikötőnél.

A Timelapse videó az idő múlásának megjelenítése, melynek lényege, hogy a néhány másodpercenként elkészített képkockákat normál videó sebességgel játszuk le, tehát másodpercenként 24-30 darabot. Így ha másodpercenként egy képet rögzítettünk és 1 másodperc alatt 30 képkockát játszunk le, akkor a 1 perc felvételi idő lejátszása mindössze 2 mp lesz. Ebből adódóan a time lapse videó készítés nagyon időigényes feladat. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy vannak olyan lassú mozgások, ahol akár percek is eltelhetnek két kép elkészítése között, akkor nyilvánvalóvá válik hogy egy-egy 5 perces timelapse videó akár több napi felvételi időt is igényel!

Az itt látható videó teljes egészében SJ5000x Elite kamerával készült, ami a GoProhoz hasonló akciókamera, rendkívül jól használható és a különböző kiegészítők segítségével szinte bárhová rögzíthető.

Ebben az esetben az extra kiegészítő az IKEA ordning konyhai időzítője volt, amely a kamera lassú forgatását biztosította. Ez később részletesen bemutatom egy cikkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.